Rektorns sida

Jag heter Henrik Nöbbelin och är rektor på Blackebergsskolan. Jag fick tjänsten som rektor inför vårterminen 2012. Innan dess jobbade jag på Nya Elementar, först som lärare och därefter som biträdande rektor.

Jag har världens bästa jobb! Det är häftigt att jobba med kunskapsutveckling. Varje dag möter jag elever som vill veta mer och som strävar efter att ta reda på hur saker och ting fungerar.  För mig är det viktigt att vi som jobbar i Blackebergsskolan kan möta alla våra elever där just den befinner sig. Min vision är att vi ska vara världens bästa skola för varje barn och vårdnadshavare som går i och valt vår skola! Det innebär att vi behöver jobba tight tillsammans med både elever och vårdnadshavare för att varje individ på skolan ska nå sin fulla potential.

Blackebergsskolan växer så det knakar och det är väldigt roligt att ta emot alla nya elever. I några av våra grupper har vi dessutom plats för flera – så välkommen med din ansökan om ni tycker att skolan verkar vara ett bra alternativ!

Följ gärna våra olika bloggar för att få den senaste informationen om vad som just nu händer på skolan. Har du frågor eller funderingar? Hör gärna av dig till mig!

henrik.nobbelin@stockholm.se eller 08-508 428 42

Rektorns blogg

Rektorsbrev

Hej

Nu har snart halva terminen gått och våren närmar sig trots att kylan håller i sig. På Blackebergsskolan händer det spännande saker varje dag.

I går bjöd vi in alla vårdnadshavare till pedagogisk afton där våra lärare berättade om vad som händer i våra klassrum, i de olika årskurserna i de olika ämnena. Man kunde bl.a. lyssna på:

  • Tidig läsinlärning
  • Höjdhopp: Teori till praktik
  • Uttrycksformer i undervisningen
  • "Omkrets är en myra på en promenad": Ett forskningsprojekt om metaforer i undervisningen

Tack till alla vårdnadshavare som kom och lyssnade och till alla lärare som berättade om vår verksamhet.

Ett av våra fritidshem har utifrån nya skrivningar om digitalisering i läroplanen startet ett projekt om programmering och digitalutveckling tillsammans med eleverna. De har bland annat provat på att programmera robotar och låtit eleverna programmera varandra för att visa eleverna vilket språk en dator pratar.

Vi har valt att installera ett passersystem på skolan för kunna hålla alla våra ytterdörrar låsta.
Syftet med att installera passersystem är att skolan skall vara tillgänglig för våra elever, vårdnadshavare, personal och personer med ärende till skolan utan att några obehöriga kommer in i skolan. System är färdig installerat och vi börjar använda det nu på måndag. Då vi tidigare inte haft passersystem så kommer vi nu prova, utvärdera och förhoppningsvis hitta bästa sättet att arbeta med detta system. Ni har fått en föräldrakod via mejl, håll den koden för er själva.
Eleverna kommer få elevkoder från sina lärare.

Vår rekrytering av en biträdande rektor är nu klar. Vi välkomnar Patrik Lindqvist till sin nya roll.
Patrik har tidigare arbetat som lärare på skolan och gått Stockholms stads ledarutbildningar. Han kommer vara ansvarig för arbetslag års 2 - 6 samt Studion.

Jag önskar er alla en trevlig helg!
Sara Fransson
Rektor